Det är förstås svårt att inte tolka Ebba Buschs medverkan på Jimmie Åkessons bröllop i helgen som ett politiskt tecken i tiden. När Johan Pehrson och Ulf Kristersson tackade nej till inbjudan med motiveringen att de inte är vänner privat med Åkesson så åkte Busch.

Det är så det brukar vara i svensk höger. SD ska in i värmen och Busch får öppna dörren. Samtala i riksdagen? Samarbeta i riksdagen? Blunda för SD:s historia? Hylla SD:s historia? Skriva debattartiklar ihop? Skriva statsbudget ihop? Bli privat vän med Åkesson?

Ebba Busch var där först.

Och till bröllopet i Sölvesborg hade hon med sig en särskild present: det egna ungdomsförbundets förslag om att Jimmie Åkesson ska få bli minister efter valet 2026.

Hetsade mot sjukhuspersonal

Nu var inte Ebba Busch den enda vännen Åkesson hade på plats i Slottslängorna.

Övriga närvarande var till exempel tidigare SD-riksdagsledamoten Erik Almqvist. Detta enligt Expo.

I dag är Almqvist stationerad i Ungern men är chefredaktör för en svensk sajt som uppmärksammats för att man hänger ut och drevar mot lärare och sjuksköterskor.

När sajten hetsade mot personal på Sahlgrenska universitetssjukhuset beskrev säkerhetschefen det som att man var utsatt för en ”allvarlig påverkanskampanj”.

Almqvist har beskrivit det ryska valsystemet som ”idiotsäkert” och har varit på plats under två ryska val som inbjuden ”expert”, bland annat i det olagligen annekterade Krim.

På bröllopet fanns också Rebecka Fallenkvist, tidigare programledare på SD:s propagandaorgan Riks. För den breda allmänheten mest känd för att ha brölat ”helg seger!” under valnatten 2022.

I dag berättar Expressen att Robert Hedarv, avdelningspresident inom mc-klubben Comanches, också var på plats.

Poserade med norsk högerextremist

Enligt handlingar tidningar tagit del av bedömer svenska polisen att mc-klubben är ett kriminellt nätverk som ingår i den grova organiserade brottsligheten.

I Danmark är Comanches MC en allvarlig konkurrent till mer kända mc-gäng som Hells Angels och Bandidos. Man har dessutom varit i konflikt med svenska kriminella med kopplingar till en av våra mest ökända gängledare.

Bland dessa förmågor befann sig alltså vice statsminister Busch i helgen. Och under bröllopet passade hon på att posera med norska högerextremisten Rebecca Mistereggen.

Enligt Expo är hon känd för sitt hetsande mot transpersoner, för att sprida antisemitiska konspirationsteorier kring vaccin. Dessutom har hon hyllat Ryssland som hon menar blivit en ”fristad för frihetsälskare” under Vladimir Putin.

Att sådant här inte är något problem för Sverigedemokraterna vet vi ju. Alla som vill deras parti väl är välkomna, oavsett om de är avhoppade livetsordare eller fascister.

Men vad tycker egentligen Kristdemokraterna? Tja, Busch och Åkesson sprang tillsammans runt på Stockholms gator i dag och gjorde fräsiga subkulturella gester.

Busch och Åkesson går först

Den sverigedemokratiska tankeslöjdaren och riksdagsledamoten Mattias Karlsson är riktigt nöjd med det.

”Den tid är förbi då vänsterns hatmobbar och deras medlöpare inom medieeliten enkelt kunde diktera villkoren för den offentliga debatten och kuva en ängslig, strykrädd höger till underkastelse i stort som smått. Den nya Rock’n’roll-högern är här för att stanna. Rock on!”, twittrade han i dag.

Alla politiskt korrekta gnällspikar som ojat sig om gästlistor, satanism, fylla och klädval på Jimmie Åkessons blekingska bröllop kan bara knipa käft.

Så ser det ut när den nya högern markerar social dominans.

I första ledet går Åkesson och Busch.

Strax bakom kommer gängledarna, hatmånglarna och Putin-kramarna.

Längst bak går Ulf Kristersson.