”Han höll fast henne över bröstkorgen med sin ena arm medan han började gräva med sin andra arm runt hennes hals, tills han hittade rätt punkter på struphuvudet och tryckte till.”

Så beskriver tingsrätten i sin dom från förra året en händelse på ett LSS-boende i Enköping.

Åtalades för mordförsök

Brukaren som kopplat strypgreppet på en anställd åtalades för mordförsök, men dömdes för grov misshandel. 

Han dömdes även för flera andra fall av hot och våld mot personalen på sitt boende. Bland annat hade han vid ett tillfälle jagat tre anställda med ett järnrör. Han ska också ha kastat föremål mot anställda, vilket i ett fall lett att en anställd behövde sy fyra stygn i huvudet.

Mannen ska också ha uttalat dödshot.

Tingsrätten dömde honom till rättspsykiatrisk vård.

Skyldig att anmäla

Nu har företaget som äger boendet fått ett strafföreläggande med krav på att betala 80 000 kronor i företagsbot, för att inte ha gjort vad som skäligen kan krävas för att förebygga händelserna. 

Det de hålls ansvariga för är att inte alls, eller för sent, ha anmält händelserna med hot och våld till Arbetsmiljöverket. Enligt arbetsmiljölagen är man skyldig att utan dröjsmål anmäla tillbud som inneburit allvarlig fara. 

Åklagaren har också utrett om arbetsgivaren brustit på fler sätt i sitt ansvar för att förebygga händelserna, men landat i att det inte går att bevisa sådana brister.

Ett strafföreläggande innebär att företaget kan välja att godta böterna och betala utan rättegång.