Olyckan inträffade söder om orten Harbo några mil utanför Uppsala på torsdagseftermiddagen. Förutom busschauffören, en man i 60-årsåldern, omkom även föraren av personbilen som krockade med bussen. Enligt polisen rör det sig om en man i 40-årsåldern.

Efter krocken fördes fem personer till sjukhus med ambulans. På fredagen var endast en av dessa kvar på sjukhus med en revbensfraktur.

Keolis: ”Har krishanterat sen igår kväll”

Bussbolaget Keolis har upprättat en krisledning. Även region Uppsala och den lokala kyrkan är inblandad i krishanteringen.

– Det är en tung stämning, vi har krishanterat sedan i går kväll både centralt och lokalt. Folk är berörda helt enkelt. Vi lyssnar in våra medarbetare och har man en olust att köra just nu så behöver man inte det av förklarliga skäl, säger Karin Nilsson Malmén, kommunikationsdirektör på Keolis till P4 Uppland.

Planerar minnesstund för föraren

På måndag klockan 12 har Keolis en minnesstund på sina depåer.

Totalt var 20 personer inblandade i olyckan i Harbro.