De nya sympatiåtgärderna innebär att inga nya laddstationer kommer att anslutas eller projekteras för Tesla av Sekos medlemmar. Även allt underhåll och all service på Teslas befintliga stationer kommer upphöra. 

Det är Sekos styrelse som beslutat om att införa de nya åtgärderna som träder i kraft den 4 mars.  

”Vi räknar med att detta ger effekter på främst lång sikt. Detta kommer begränsa möjligheten för Tesla att expandera sin verksamhet. Effekterna kommer därmed få större och större effekt ju längre tid det går då behovet av laddstationer är ständigt ökande”, skriver Seko i ett pressmeddelande. 

Skälet till sympatiåtgärderna är IF Metalls konflikt om kollektivavtal med biljätten Tesla.  

– Vi och våra medlemmar kommer att göra allt vi kan för att de anställda på Tesla ska få rättvisa villkor på jobbet, säger Sekos avtalssekreterare Ulrika Nilsson i pressmeddelandet.