Arbetets podd Från Golvet kan vinna pris för Årets ljudjournalistik på Tidningsutgivarnas gala Årets Dagstidning. Det avslöjades på torsdagsförmiddagen.

Nomineringen lyder:

“Med sina varsamma samtal skapar Arbetets podd närhet till människor när de berättar om sina svåraste stunder i arbetslivet. Det är autentiskt, det är på riktigt. Det går inte att sluta lyssna.”

Den nominerade säsongen består av fem avsnitt som kom ut våren 2023. Bland annat får lyssnaren höra berättelsen om lokföraren Nathalie Gustafsson som körde på ett barn. Säsongen har också handlat om att leva med hiv, om att bli påkommen full på jobbet, om en dotter vars far förolyckas och om att fostra barn på en förskola där gängen skjuter.  

– Jag är så stolt att vår journalistik uppmärksammas och att Från Golvet har fått en nominering i kategorin Årets ljudjournalistik, säger chefredaktör Yonna Waltersson.

Vunnit Tidskriftspriset

– Berättelserna vi får höra i Från Golvet förtjänas verkligen att lyssnas på av många. Själv bär jag särskilt med mig lokföraren Nathalie Gustafsson, som berättar om att köra på ett barn som inte längre vill leva, fortsätter hon.

Podden har tidigare vunnit Tidskriftspriset i kategorin årets ljud.

Från Golvet har gjorts i samarbete med produktionsbolaget Filt och Lucas Brischetto.

Övriga nominerade till Årets Ljudjournalistik är poddarna ”Dynastin” från Svenska Dagbladet samt ”Hennes namn var” från Göteborgsposten.