En person har dött och en är svårt skadad efter att ett tungt föremål fallit på dem.

Det är den andra olyckan på Northvolt på kort tid. I början av november skadades en man i 25-årsåldern allvarligt vid en explosion. Han har sedan dess vårdats på sjukhus men avled natten till i dag, rapporterar P4 Västerbotten.

Den senaste olyckan skedde under torsdagen inne på Northvolts område i Skellefteå. De två männen var anställda på ett byggföretag som utförde arbete inne på området.

– Olyckan skedde vid tretiden, utomhus på byggarbetsplatsen. Ett gaffelstativ har fallit och två personer anställda av ett byggföretag har skadats, varav en allvarligt, sade Andders Thor, kommunikationschef på Northvolt, till Byggnadsarbetaren i går.

Gick inte att rädda hans liv

Nu bekräftar de anhöriga till en av de skadade – en man i 60-årsåldern – för Folkbladet att han har avlidit. Mannen var medvetslös vid ankomsten till Skellefteå lasarett och hans skador var så allvarliga att hans liv inte gick att rädda.

Åklagaren har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott.