1. Nakenbad

September 2020. Runt 40 kommunchefer från Hörby är på konferens på Örenäs slott. Många dricker alkohol, enligt SVT. Några bestämmer sig för att bada i slottets utomhuspool. De har badkläder på sig, det har däremot inte två chefer som kliver ner i poolen. Det mynnar ut i en diskussion om tystnadskultur och krav på kommundirektörens avgång. Direktören får sparken och alkoholförbud på konferenser klubbas.

2. Strippande.

Sill, grönkål och skinka. Och sen en manlig strippa. Händelsen utspelade sig på en julfest för personalen på Attendo Cares äldreboende i Nissastrand 2009, rapporterade Hallandsposten då. En av Attendos leverantörer ordnade underhållningen och den krögaren menade att det var tänkt som en överraskning, ”en kul grej jag kom överens om med personalen som anordnade julfesten”. 

3. Oacceptabel frågelek. 

Under en chefskonferens för Pensionsmyndigheten 2021 ordnade två chefer en frågelek. De närvarande gruppcheferna skulle svara på vem av tre anställda de ville ha sex med. ”Vi bedömer det här som både olämpligt och oacceptabelt”, konstaterade myndighetens HR-chef efter händelsen. Cheferna köptes ut. 

4. Tafsande på scen. 

När EON hade julfest 2016 på Malmömässan för 700 sina anställda vann en av dem högsta vinsten – en dans med vd:n uppe på scen. Men vd:n Lars Lagerkvist tog henne på rumpan och det blev helt tyst i publiken, rapporterade SVT då. Vd:n bad om ursäkt i ett mejl till alla – och blev inte befordrad som tänkt.

5. Ligglista. 

Vilka kommer hångla, ligga, gråta eller prata om Sverigedemokraterna hela kvällen? Inför julfesten på ett callcenter gjorde cheferna en lista där de gissade vem som skulle stå för de olika inslagen. Senare bockade cheferna också av vad som stämt och inte – och listan låg öppen för alla anställda att se.

6. Partygate. 

Trots strikta nedstängningar i Storbritannien till följd av coronapandemin hade landets egen premiärminister Boris Johnson flera fester och tillställningar i regeringskansliet, som även är hans bostad. Något han senare fick böta för. Den kedja av skandaler som kommit att kallas Partygate var bidragande till premiärministerns avgång.