I veckan berättade Ekobrottsmyndigheten att de kriminella gängens största inkomstkälla inte längre är narkotika. Det är välfärden.

Samma gangsterorganisationer som spränger radhus, mördar barn och kvinnor, groomar småkillar in i en livstil som kommer sluta i fängelse eller på kyrkogården driver vårdcentraler, sköter vaccinationer och tar hand om ensamkommande barn.

När Ulf Kristersson i slutet av september höll sitt valtal till nationen så gjorde han en stor sak av att han ”sett det komma”. Samma sak återupprepades under söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda.

Vad är det karln har sett? Jo, att kriminalitet är något vi importerat. Om detta är nu de nationalister, konservativa och liberaler som utgör regeringsunderlaget överens. Kristersson vill dessutom låtsas att han tyckt så länge.

Mc-gäng vårdade unga

Vad Kristersson verkligen inte sett komma, inte velat se komma, är effekterna av den valfrihetspolitik som regeringarna Bildt och Reinfeldt drev igenom.

I det förr så fyrkantiga och byråkratiska Sossesverige har välfärden verkligen blivit mycket mer dynamisk sedan marknadskrafterna släppts loss.

Vi backar bandet lite och vad hittar vi då?

Jo, en dömd pedofil både startade och drev tre friskolor i Stockholmsområdet. När pedofilen åkte in i fängelse för nya brott överlämnade han verksamheten till en kollega och dennes hustru.

Kvinnan hade precis avtjänat ett fängelsestraff för grovt koppleri.

Vad sägs om familjehem där de ansvariga har kopplingar till grov organiserad kriminalitet och vårdhem där unga med drogproblem fick renovera en mc-gängledares verkstad? Eller att rehabiliteringshem för unga och sköra människor sköts av grovt kriminella?

Rekryterade till IS

Och visst kommer ni ihåg jobbcoacherna, som med hjälp av healing, beröringsterapi och hjärntvätt skulle göra oss mer arbetsamma? Eller att rekryteringar till terrorsekten IS misstänks ha pågått bland Arbetsförmedlingens etableringslotsar?

Delar av äldreomsorgen styrs av skojare som år ut och år in mjölkar kommunerna på gemensamma resurser. Inom assistansersättningen används brukare som ”handelsvaror” och ”intäktsgeneratorer” i avancerade brottsupplägg.

När nyhetsbyrån Siren kartlade runt 550 personer kopplade till radikal islamism i Sverige hittade man starka band till friskolebranschen.

Och nu, i oktober 2023, berättar SVT att en 35-åring med en nyckelroll i ett av de mest omskrivna kriminella nätverken drev HVB-hem för ensamkommande barn – med den så kallade Arbogakvinnan som föreståndare.

Allt detta har svensk vänster och inte minst fackliga röster larmat om i åratal. Svaret från höger har varit anklagelser om att man är emot valfrihet och vill ha det som i Sovjet.

Sist Ulf Kristersson var minister – i regeringen Reinfeldt – var han med och tog beslut om att slopa kravet på revisor i små bolag, gjorde det enklare att skaffa f-skattsedel och senarelägga bokföringen.

Dessutom halverade man kravet på aktiekapital till 50 000 kronor. Och stoppade införandet av månadsrapportering av anställdas löneuppgifter till Skatteverket.

Glidmedel för kriminella

Alla dessa förenklingar har Ekobrottsmyndigheten mer eller mindre kallat glidmedel för kriminella som vill fucka välfärdsstaten.

I den avreglerade och oreglerade välfärdsstat som Ulf Kristersson och andra tjofaderittan-liberaler byggt så misstänks alltid den som behöver stöd.

Däremot så dyrkas entreprenörer som driver skola, vård och omsorg. Deras motiv är alltid oklanderligt eftersom affärsmannen alltid är god.

Det har skapat en perfekt jordmån för banditer som förstår hur man uppträder som välfärdsprofitör.

Så visst såg vänstern det komma.

Vi såg precis vad som skulle hända när figurer som Ulf Kristersson fick makten.