Halva huvudet var renrakat. Andra halvan hade kvar en yvig kalufs och över hjässan höll chefen rakapparaten.

Bilden spreds i en intern chattgrupp i en arbetsgrupp inom Securitas i Göteborg, avslöjar Göteborgs Posten, GP, efter att flera personer slagit larm till tidningen. 

Av kommentarerna framgår att rakningen skedde för att väktaren försovit sig och missat att öppna en butik där Securitas ansvarar för säkerheten. 

Allmänt känt att chefen har rakapparat i skåpet

Enligt uppgifterna till Göteborgs Posten skedde rakningen på bilden förra sommaren. Men den var inte en engångsföreteelse. Att anställda rakas när de gjort fel är något som ska ha förekommit länge.

– Den här chefen har en rakapparat i sitt skåp. Det är allmänt känt bland många inom Securitas att det här har hänt och att det hänt flera gånger, säger en person till GP.

Personen som fick skallen rakad på bilden säger till GP att rakningen inte skett mot hans vilja, men enligt dem som slagit larm till tidningen spelar det ingen roll.

– Jag vet inte vad den personen skulle säga om det i dag. Han var ny då, men även om han skulle säga att han gick med på det, blir det som en signal om att det här är något man ska gå med på för att bli en i gänget.

Securitas: ”Oacceptabelt beteende”

När Securitas fick kännedom om rakningarna efter larmen till GP inleddes en internutredning.

Den är ännu inte avslutad, och Malin Luuke, pressansvarig på Securitas skriver till GP att hon därför inte kan kommentera händelsen i detalj.

”Vad jag kan säga är att det har skett händelser som är direkt olämpliga och oavsett anledning så är det här ett oacceptabelt beteende som inte på något sätt går i linje med våra värderingar och uppförandekod”, skriver hon.

Malin Luuke skriver också till tidningen att Securitas ser allvarligt på det som hänt och att företaget kommer att vidta de åtgärder som krävs för att få stopp på detta.