– Arbetet är en av Sveriges bästa tidningar, inte bara inom fackförbundspressen utan också generellt. Här arbetar människor jag sett upp till sedan jag själv på allvar fattade taget om en penna, och att nu få rodda ledarsidan tills Daniel Swedin är tillbaka är därför rent ut sagt en ära, säger Lotta Ilona Häyrynen.

Lotta har tidigare bland annat arbetat på Aftonbladets ledarsida och varit en återkommande och prisbelönt kulturskribent på ett flertal titlar.  

”Vass skribent”

– Lotta Ilona Häyrynen är en av de absolut vassaste skribenterna vi har i opinionsjournalistiken. Hon har dessutom gjort ett strålande jobb med Nya Mitten och visat hur man kan nå och engagera unga läsare med vass opinion.

– Det känns både roligt och tryggt att hon tar över rodret för Arbetets ledarsida när Daniel Swedin gått på föräldraledighet, säger Yonna Waltersson, chefredaktör på Arbetet. 

Lotta Ilona Häyrynen tar gärna emot medieförfrågningar och kan bidra med kommentarer kring bland annat den politiska utvecklingen, arbetsmarknaden och människors livsvillkor i den ekonomiska krisen.

Hon kommer, liksom hela Arbetets ledarsida, att delta under Almedalsveckan. 

Rasmus Hansson redaktör Nya Mitten

I och med den nya rollen på Arbetet tar Lotta Ilona Häyrynen tjänstledigt från Nya Mitten som nu har blivit en ordinarie del i LO Mediehus verksamhet. Där ersätts hon av Rasmus Hansson, som blir tillförordnad redaktör.

Daniel Swedin, politisk redaktör, är föräldraledig fram till september 2023.

På Arbetets ledarsida jobbar även ledarskribenterna Martin Klepke och Karina Cubilla.

Läs Lottas färska ledare här

Kontakt

Lotta Ilona Häyrynen, tf politisk redaktör Arbetet
Tel: 073-039 86 84
lotta.ilona.hayryen@lomediehus.se

Yonna Waltersson, chefredaktör Arbetet
Tel: 070-259 65 54
yonna.waltersson@arbetet.se