Ämnesraden som dyker upp i mitt flöde frestar. ”Onanirapporten 2022: Sverigedemokrater onanerar mest”. Lite nyfiken blir man ju. Kan det handla om Richard Jomshof? Martin Kinnunen? Björn Söder?

Något som kallar sig ”LELO” svänger sig med fina ord som ”Sifo-undersökning”, ”statistik”, ”4628 respondenter” samt ”kristdemokraters förhållningssätt till självnjutning”. Jag, en stabil grabb från landet, klickar min vana trogen på precis alla länkar. 

Mailet kommer ändå från pressutskicksföretaget Mynewsdesk. Det måste ju vara seriöst. Påstår sig leverera ”pressbilder”.

Pressbilder på vad, hinner jag tänka. Autoerotiska Sverigedemokrater? Centerpartistiska levnadskonstnärer? Men nej. Allt jag får är dildos och åter dildos.

Dessa kombineras med photostockbilder som främst för tankarna till Aftonbladets mjukporrstbildsättning av sexologen Linn Heeds premium-klickbeten. 

LELO visar sig också vara ”världens ledande designervarumärke för intima livsstilsprodukter”. Klenell. Lurad. Igen.

Men varför är det par på så många bilder när undersökningen handlar om enmansfesten onani? 

Massagestav i fruktskål

Klickar på ”visa mer” och får upp en bild på en massagestav som kamouflerat sig i en skål med frukt. Men också en film med vad som ser ut som en lysande dörr ståendes i ett hav. 

Pressbilder till onaniundersökningen.

Dörren ser ut som något en trött bildredaktör på tidningen Dagen kunnat använda för att illustrera en text av Joel Halldorf om hur vi svenskar är så dåliga på att problematisera aborträtten.

Drar mig till minnes hur en gymnasiekompis berättat om hur två ledare idkat samlag på ett mycket kristet konfirmationsläger och han hört dem avsluta akten med ett amerikansk-klingande ”hallelujah!” Antar alltså att dörröppningen är kopplat till det utlovade ”kristdemokraters förhållningssätt till självnjutning”.

Går till ”generella bilder” och vet inte riktigt hur något där begripligt ska kunna illustrera något alls. Slås av att kristen estetik och mjukporr är mer besläktat än jag trott. Men inget verkar ha något alls med anledningen till att jag klickat på länken att göra.

Ett vattenslangsblött kvinnoskrev. Nippleslips. Fötter? 

Generella pressbilder på Lelo.

Går därför vidare till själva undersökningen eller ”the masturbation report” som pdf:en, lite kontinentalt, är döpt till. Den kan, på sin höjd, beskrivas som förvirrande. 

”De senaste åren har varit minst sagt oförutsägbara. Men i tider av förändring finns det trots allt sådant som består. Grundläggande mänsklig längtan efter njutning och avslappning, till exempel”, läser jag. Ja, jo. Pandemi, Rysslands invasion av Ukraina, el- och falukorvskris samt gängkriminalitet kommer och går. Ronken består.

Första delen av rapporten heter ”vi som medverkar”. Vi:et består av totalt en person. En ”certifierad sexcoach” som ”tillbringat det senaste decenniet med att fördjupa sig i utforskandet av kropp, sinne och sexualitet”. Hon har tydligen ”synts i flertalet poddar”. Vad hon gör i undersökningen? Oklart.

Och här kommer fördomarna på skam. För de som onanerar mest, enligt denna mycket vetenskapliga rapport, det är Liberalerna.

Johannes Klenell

Onanerar för att lugna lust

Svenskar onanerar för att lugna lust, får jag lära mig. Bara en procent av de tillfrågade tycker däremot att onani gör dem snyggare. Om detta är rikssnittet så är det ändå, objektivt sett, för högt.

Föga förvånande onaneras det, enligt Kantar Sifo, mest i Malmö. Det är som med SD:s trollfabriker. Vi har alla vetat. Nu är det officiellt.

Nyfikenheten för sexleksaker är tydligen stor bland unga. Men varför informeras vi om detta? Jag klickade ju på länken för att läsa om onani och politik. Istället rusar jag likt en riktigt usel hinderlöpare genom meningslös fakta på meningslös fakta.  

Men. Så. Äntligen! Ljus i slutet av tunneln.

”Politik och fördomar går ofta hand i hand”, hävdar LELO. Sen får jag lära mig att Krist- och Sverigedemokrater hamnar i botten när det kommer till att prioritera HBTQ-rättigheter, tätt följda av moderater. Statistiken ger mig ju rätt. Vem har fördomar nu, LELO? 

Får veta att svenskarna tror att medelinkomsttagare onanerar mest. Det visar sig, enligt undersökningen, vara höginkomsttagare. Hur man vet det? Ingen jävla aning.

Är det här alltså vad opinionsinstituten gör när det inte är valrörelse? Om nu någon undrar hur Timbro fått fram siffror på att svenskar egentligen älskar vinstdrivande friskolor finns nog svaret i samma sjö som Onanirapporten 2022. 

Juicy statistik uteblir

Till sist kommer vi äntligen till partiernas onanivanor. Här har vi utlovats juicy statistik på Sverigedemokratisk ”dra en Tarzan”-frekvens. Det får vi inte. I stället blir vi påkomna med våra egna fördomar. Det är nämligen så att svenskarna bara tror att Sverigedemokrater onanerar mest, med Vänsterpartiet på andra plats. 

Och här kommer fördomarna på skam. För de som onanerar mest, enligt denna mycket vetenskapliga rapport, det är Liberalerna.

Har i och för sig alltid tyckt att Johan Pehrson ser ut som en rejäl karl som tar saken i egna händer. Men vem hade anat?

”Spekulationer och fördomar kring andra är svårt att frångå men någonting har de allra flesta trots allt gemensamt: onani”, kommenterar LELO:s sexpert.

”Märta Stenevi är den riktiga rasisten”, twittrade Liberalernas riksdagspolitiker Robert Hannah angående språkrörets attack mot högerblocket om att fattigdom, inte invandring skapar kriminella. 

När det kommer till Onanirapporten 2022 får jag ge honom rätt.

Här trädde fördomarnas fula ansikte fram. Jag och svenskarna inväntade inte forskningen och blev påkomna med att vara själbefläckelserasister – mot Sverigedemokraterna.

Eller så ska vi bara ta det här med opinionsundersökningar med en nypa salt.