Det var vid 17-tiden under söndagskvällen som polis och ambulans skickades till Ölands djurpark, som ligger i Färjestaden. Väl på plats kunde man konstatera att en man som jobbar på djurparken är så pass skadad att dennes liv inte kan räddas.

Enligt uppgifter till SVT Småland blev djurskötaren stångad av en älgantilop.
– Mannen jobbade med att plocka in djuren i stallar efter att parken hade stängt. I samband med det har något hänt som gjorde att den här antilopen har stångat honom, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson till SVT.

Olyckan utreds nu som arbetsmiljöbrott av åklagare på Rema, riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott.

Djurparken håller stängt. På hemsidan skriver man bland annat:
”Parken med personal har med stor sorg mist vår medarbetare och händelsen har bearbetats genom krismöte och stöd till personalen.”

Lista: Dödsolyckor på jobbet 2022