Du tävlade i Melodifestival 2020, sedan kom pandemin. Hur har de här åren varit?
– Efter finalen stängde ju Sverige ner helt. Då blev jag utlånad till covidvården på Iva och varit där mer eller mindre sedan dess. Det blev en kris på väldigt många olika sätt och för många människor. För min del var det att jag fick jobba väldigt mycket.

Och samtidigt skulle du odla din musikkarriär.
– Ja, men det gick ju inte riktigt att göra det då. Man kunde inte träffa människor, inte spela tillsammans och så. 

Var det spelningar som avbokades?
– Ja, sommaren 2020 var det flera spelningar som ställdes in. Men det var ju inte unikt för mig och jag hade mitt jobb att gå till, där det var extra mycket att göra.

Tror du att det blir en nystart nu, både för musikkarriären och samhället?
– Jag vill gärna tro att det blir det. Men det har man trott många gånger tidigare. Man blir ju lite luttrad: ”Jaja, vi får se vad Folkhälsomyndigheten säger nästa vecka.” 

Vad hoppas du på i framtiden, musiken eller narkosen?
– Jag tänker att kombinationen är det bästa för mig där jag är i livet. Jag tycker väldigt mycket om mitt jobb som narkossköterska och jag älskar att hålla på med musik.

Jobbar du heltid nu eller har du mellopaus från jobbet?
– Jag jobbar heltid, då ingår också jobb på en högskola där jag undervisar blivande sjuksköterskor. Så jag får köra musiken lite på sidan om.

Om du vinner då?
– Om jag vinner? Hahaha, ja men då får jag väl se till att hinna med det. Men jag tänker att allt löser sig, jag är mycket ”go with the flow”, jag tar det som kommer. Jag kan alltid jobba mer som narkossköterska eller på högskolan senare i mitt liv.