Orsaken är hälsa och familj i samband med en graviditet. Om det berättar hon själv på sin Facebook-sida. Hon skriver:

”Jag har funderat mycket och länge och till slut kommit fram till att jag just nu behöver och vill prioritera min egen hälsa och min familj. Därför har jag valt att avsluta mitt uppdrag som vice ordförande i LO. Ett uppdrag som är väldigt viktigt men också väldigt krävande.”

Bengtsson: Inget lätt beslut

Hon fortsätter: ”Det har inte varit ett lätt beslut men det känns som rätt beslut. Under nästan 6 år har jag fått ha det otroligt fina förtroendet att vara vald till ledningsuppdrag inom fackföreningsrörelsen.”

Innan Bengtsson blev LO:s andre vice ordförande satt hon ett flertal år i Kommunals förbundsledning. Hon var även tidigare ombudsman på Kommunal, dit hon kommer att gå tillbaka så småningom.

LO skriver i en kommentar till Arbetet att det inte är bestämt när det blir ett fyllnadsval efter Lisa Bengtsson.