Hur kommer det sig att du är med i programmet?
– Produktionsbolaget hörde av sig till min bror, Mattias. Han har varit med i Paradise hotel tidigare så de ville ha med honom. Men så kom de ut till oss och upptäckte att hela familjen var involverade i åkeriet. Då ville de ha med oss alla eftersom vi är ungdomar och både killar och tjejer som kör.

Hur känns det att få arbetsvardagen dokumenterad på det här viset?
– Det känns väldigt ovant, så första gången de var med var det lite jobbigt. Att man ska försöka beskriva så mycket som möjligt vad man gör. Många grejer är svåra att förklara och beskriva. Det var klurigt.

Är det kul att vara med på tv.
– Ja, så länge det ser bra ut, så man inte skämmer ut sig. Det är svårt när de ställer frågor och så har de en kamera framför sig. Man är lite nervös och kanske säger något korkat.

Har du sagt något korkat?
– Inte som jag kommer på, men jag kommer knappt ihåg vad jag har sagt. Det var ju i våras de filmade.

Är det inte riskfyllt att hantera djuren vid lastning och lossning?
– Absolut. Man får börja med att köra lamm, som ju är ganska ofarliga djur, haha. Sedan fortsätter man till kalv och sedan upp på nöten. Det är då det kan hända saker. Man kan bli klämd eller sparkad och i värsta fall stångad. För att klara sig från olyckor måste man kunna läsa av djuren, situationen och deras beteende.

Har du varit med om något?
– Förutom en spark har jag klarat mig bra. Jag stod på bakluckan och skulle stänga dörrarna och då var det en kviga som sparkade ut. Jag har alltid en fösarskiva just för att slippa sparkarna. Men sparken träffade precis ovanför skivan så jag fick den i bröstet.

Hur gick det för dig?
– Jag ramlade några steg bakåt, men jag fick inga skador så jag klarade mig lindrigt.

Får du några reaktioner på att du är ung kvinna i en mansdominerad bransch?
– Jag träffar nästan bara bönder och över lag är de positiva. Sedan har jag ju stött på några lantbrukare som lever kvar lite i 90-talet, som tycker att tjejer inte har något att göra bakom ratten.

Säger de det?
– Jag har fått en del spydiga kommentarer. Som när jag var hos en lantbrukare för första gången och hoppade ur bilen. Det första han säger är: ”Jaså, sitter det ett fruntimmer bakom ratten?” ”Ja, det gör det och det funkar lika bra det”, sa jag. Men de är lätträknade, över lag är folk positiva.