Underrättelseanalytikern skulle vara baserad på Amazons lokalkontor i amerikanska Phoenix.

I hens arbetsuppgifter skulle det ingå att rapportera om ”känsliga ämnen som omgärdas av strikt sekretess, som den fara facklig organisering utgör för företaget”. 

Annonsens uppmärksammades av fackliga aktivister och delades friskt i sociala medier, vilket fick Amazon att hastigt plocka ned jobberbjudandet. 

”Jobbannonsen var inte en korrekt beskrivning av innehållet i tjänsten – den gjordes av misstag och har korrigerats”, uppger Amazon enligt BBC.

Någon ny, justerad version av annonsen har dock inte publicerats.

Amazon har ett rykte om sig att vara utpräglat fackföreningsfientligt och flera anställda som protesterat mot dåliga arbetsvillkor har mist sina jobb. 

Till BBC säger Marianne Rawlins, riskhanteringskonsult på amerikanska Bradley Risk Management, att hon är mer förvånad över Amazons klumpighet än innehållet i annonsen. 

– Arbetsbeskrivningen antyder spioneri mot fackföreningar och det har varit olagligt i USA i 80 år. Jag utgår ifrån att det tyvärr är ganska vanligt bland stora företag, men att skriva ut det svart på vitt och visa hela världen var nog ett misstag.