I mars pratades det om dålig hållning framför datorn. Ergonomin liksom försvann när miljontals tvingades att stanna hemma och arbeta. 

Nu, fem månader senare, är det den psykiska ohälsan som oroar mer än gamnacken. 

För hur mår vi när vi förpassas till hemmets vrå och inte får träffa kollegor? 

Dåligt, förklarar Thuy-vy Nguyen vid universitetet i brittiska Durham. Hon har undersökt hur arbete på distans under en längre tid kan påverka vårt psyke.

Till tidningen Time rekommenderar hon alla hemmajobbare att hitta en kollega som man kan ha närmare kontakt med och chatta eller prata med för att hitta ett band av samhörighet.

Det kan också vara en kompis som jobbar någon annanstans men som är i samma situation. 

Prithwiraj Choudhury vid Harvard Business School i USA har grävt djupare i samma ämne och tittat på sambandet mellan geografi och produktivitet.

I en studie från 2011 fann han bland annat att ett företag som anordnade pizzapartyn varje vecka kunde öka sammanhållningen och produktiviteten. Alla kollegor på företaget fick pizza hemlevererad och sedan kopplade de upp sig och åt tillsammans medan de hade videokonferens. 

Världshälsoorganisationen, WHO, har lyft fram flera punkter som pekar åt samma håll, det vill säga fortsätt vårda dina sociala kontakter. 

Om det inte är möjligt att träffas fysiskt så försök ha nära relationer online eller via telefon. 

Hemmajobbare uppmanas till strikta rutiner såsom att gå upp samma tid varje morgon och att arbeta och äta på regelbundna tider. 

Att ta hand om sin personliga hygien är viktigt, liksom att se till att ha tid för vila, men även för att träna. 

WHO ger också rådet att avstå från alkohol och droger för att hantera tristess, isolering, ångest och rädsla.