Delårsrapporten för den Södertäljebaserade latbilstillverkaren Scania var dyster läsning med en förlust, före skatt, på en halv miljard kronor under det andra kvartalet.

– Det var nog det tuffaste kvartalet på flera decennier för Scania, säger Scanias vd Henrik Henriksson i en intervju med Sveriges radios Ekot.

I intervjun bekräftar han också att de tidigare planerna på stora personalneddragningar står fast. Totalt ska personalstyrkan dras ner med 5 000 personer globalt. I Sverige handlar det om minst 1 000 tjänstemän i Södertälje, enligt vd:n.

– Utöver det kommer Sverige också påverkas av att vi har en del av vårt produktionssystem här, men det är lite mer beroende på hur efterfrågan ser ut. Så där är svårt att säga hur stor del av den bemanningen som kommer påverkas, säger Henrik Henriksson till Ekot.