Från den 16 juni och resten av året tänker politikerna i Brommas stadsdelsnämnd sköta sina uppdrag utan att ta betalt för dem, skriver tidningen Mitt i. 

Ordföranden Johan Paccamonti (M) fick förra året 180 000 kronor i mötesarvoden. Samtliga partier är överens om att avstå sina arvoden och i stället uppmärksamma personalen som slitit i coronakrisen.  

– Hur de ska användas vill vi ska bestämmas tillsammans med den personal som berörs, säger Johan Paccamonti (M), stadsdelsnämndens ordförande till Mitt i.

Kommunal lokalt välkomnar initiativet och hoppas att de får vara delaktiga i att bestämma vad pengarna ska gå till för medlemmarna.

– Det är klart att de skulle uppskatta att få göra något roligt tillsammans, att få komma bort från arbetet en stund. Det är tufft och slitigt nu. Samtidigt finns en frustration om att arbetet även ska märkas på lönen, men just det här skulle bli en otroligt liten summa per person, säger Laila Bergmark, förhandlingsansvarig på Kommunal i Bromma.

Artikeln är tidigare publicerad i Kommunalarbetaren som tillsammans med Arbetet och fem andra tidningar ingår i LO Mediehus.