I december förra året avskedades en orkestermedlem i Smålands Musik och Teater på Kulturhuset Spira i Jönköping.

Orsaken var en sammandrabbning med en av cheferna. Vad som egentligen hände är inte klarlagt på grund av helt olika beskrivningar av händelseförloppet.

Enligt de närvarande orkestermedlemmarna och Sveriges Yrkesmusikerförbund (Symf) lade musikern händerna på verksamhetsledarens axlar och förde ett samtal i normal samtalston.

Men enligt cheferna var musikern hotfull och knuffades.

Två dagar senare kallades musikern till HR-chefen Joakim Silva, som varslade honom om avsked och bad honom att lämna arbetsplatsen.    

Enligt den lokale fackordföranden för Symf, Johan Tiger, var musikerns agerande varken aggressivt eller hotfullt.

– Jag var själv där och såg. Vår kollega la händerna på chefens axlar och uppmanade honom att prata med facket. De här två versionerna som förs fram, de är så olika att man inte kan dra någon annan slutsats än att man kryddat historien för att sätta dit honom, sa han till Arbetet då.

Händelsen polisanmäldes inte och inget tillbud rapporterades.  

Förbundet lämnade in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen.

Samtidigt meddelade arbetsgivaren, Region Jönköping, att musikern inte skulle få tillbaka jobbet, oavsett utgång i domstolen.

Nu meddelar Symf på sin webbplats att den sparkade musikern får en ersättning på 975 000 kronor.

Tvisten skulle ha prövats i Arbetsdomstolen nu i oktober, men musikern valde alltså att i stället att gå med på förlikning.

I uppgörelsen ingår även att Region Jönköping ska betala en del av Symfs omkostnader i processen.

– Sammantaget betyder överenskommelsen att vi har goda förutsättningar att arbeta med arbetsmiljön och att vi får en bra grund för ett konstruktivt samarbete fortsättningsvis, vilket är mycket positivt, säger HR-direktören Joakim Silva i ett uttalande på Symf:s webbplats.