Systern Samira Amiri skrev på Twitter 24 augusti att Marzieh Amiri har dömts till tio och ett halvt års fängelse och 147 piskrapp.

Rättegången hölls i Tehran 13 augusti. Trots att Marzieh Amiri led av epileptiska anfall vid förhöret motsatte sig domaren ett tillfälligt frigivande för läkarvård, skriver bland annat NCRI Women’s Committee.

Marzieh Amiri var en av flera aktivister som greps 1 maj. Tidigare i somras dömdes Nasrin Javadi till sju års fängelse och 74 piskrapp. Nasrin Javadi är numera pensionerad men engagerad i iranska facket FUIW.

Trettio forskare vid universitetet i Teheran har i ett brev till ministern för vetenskap och forskning, Mansour Gholami, begärt att Marzieh Amiri ska släppas fri. Om detta rapporterar organisationen Center for Human Rights in Iran.

Marzieh Amiri arbetade som reporter på den reformistiska tidningen Shargh samtidigt som hon studerade vid universitet i Tehran.