Personal i Visby om rökförbudet: ”Bättre arbetsmiljö”
Det nya rökförbudet på uteserveringar har gällt i fyra dagar. Personal på kaféer och restauranger i Visby vittnar om en bättre arbetsmiljö utan fimpar.
Personal i Visby berättar om de första dagarna med det nya rökförbudet. Från vänster: Towe Malmsten, Hamda Haybe och Svante Jansson.Bild: Kim Nilsson
Hur har du märkt av det nya rökförbudet?
Svante Janssonglassmakare
– Jag har märkt att det har blivit färre rökare på vår uteservering. Det är färre fimpar att plocka och en bättre arbetsmiljö. Vi har inte haft askkoppar på borden på två år. – Vi har fått säga till tre personer, en som var från ett annat land hade svårt att acceptera det.
Hamda Haybejobbar på kafé
– Jag har inte tänkt så mycket på det. Vi har inte fått säga till någon. – Jag tycker att förbudet är bra, jag tror att det kommer påverka till det bättre.
Towe Malmstenjobbar som servitris och i bar
– Det har varit lite folk som stått och rökt som vi har fått säga till. Men alla har varit trevliga hittills. Vi har bara sagt att de får gå över gatan och röka. – Jag tycker att det är skönare, att slippa tömma askkoppar och plocka fimpar.