Nu är det klart vem som ersätter Anna-Karin Hatt som vd för Almega.

Det blir Thomas Erséus som tillträder tjänsten den 12 augusti 2019.

– Jag ser fram emot att tillsammans med Almegas kompetenta och engagerade medarbetare få arbeta nära dess många medlemsföretag för att skapa bästa möjliga förutsättningar för den svenska tjänstesektorn, säger han i ett pressmeddelande.

Erséus kommer närmast från jobbet som Cheif real estate officer på Ericsson AB och har tidigare varit vd på ett flertal företag och haft ledande befattningar inom bland annat WSP och Kungsleden.

– Hans långa erfarenhet av att leda och utveckla komplexa organisationer i en föränderlig värld gör honom mycket väl lämpad för rollen, säger Marcus Kristiansson, styrelseordförande i Almega ABs styrelse, i en skriftlig kommentar.

Almega är Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag och har cirka 11 000 medlemsföretag.