Mannen som miste livet i en arbetsplatsolycka i Solna under lördagen föll från nionde våningen på ett trettonvåningshus på en byggarbetsplats i Solna, norr om Stockholm. Han ska enligt polisen ha saknat skyddsanordning. Mannen var född 1981 i Lettland, och jobbade för en lettisk underentreprenör. Enligt polisen ska han han burits in på Karolinska universitetssjukhuset. En utredning om arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död är inledd.

Ung man klämd till döds i betongolycka

Arbetsmiljö

Det var den fjärde dödsolyckan med dödlig utgång på en vecka under maj 2019.

En man avled under tisdagen i en olycka på en verkstad i Lycksele och på fredagen samma vecka dog en man efter en olycka på en betongindustri utanför Lund. Samma dag störtade också en 45-årig bergsguide, från Tjeckien, ned för ett stopp i Abisko, och avled på plats.

 

Dödsolyckor på jobbet 2019