Varför då, frågade min kompis när jag berättade att jag precis varit och fikat hos en kvinna i övre 70-årsåldern.

Det var ingen dömande fråga utan mer nyfikenhet, men den fick mig att tänka på hur synd det är att vi är så dåliga på att prata med varandra över generationsgränserna.

Lena Junoff och jag träffades när jag höll ett föredrag på mitt stammishak där hon inte kunde sluta ställa frågor.

I slutändan blev jag mest nyfiken på henne och när hon väl bjöd över mig på lunch kändes det självklart att tacka ja.

Men varför känns det så konstigt?

Både mina mor- och farföräldrar hade gått bort innan jag ens var tonåring, och som frilansare träffar jag knappt äldre kollegor.

Tid är så viktigt för att få perspektiv på sig själv

Nora Lorek

Det är därför jag älskar att göra enkäter, eftersom jag kan välja att intervjua personer jag annars aldrig skulle prata med.

Varje gång jag träffar mina bonusfarföräldrar inser jag hur mycket av Sveriges historia jag aldrig skulle vara intresserad av om jag inte hörde det från dem.

Deras beskrivning av en sunkig stadsdel i centrala Göteborg som i dag bara består av köpcentrum och kontor.

Och alla anekdoter om lantstället där jag testflög min drönare i somras och som byggdes ut i omgångar till att bli det vackraste jag vet.

Tid är så viktigt för att få perspektiv på sig själv.

Det är nog därför jag tycker det är kul att träffa personer som min kompis mormor; för att få inspiration tills jag är gammal nog för att äntligen kunna titulera mig kulturtant.

Eller att bara för skojs skull träffa Lena Junoff, sångerskan som visar mig runt i sin muselika lägenhet på Hisingen och berättar ett dussintal löpsedelsvärda historier om alla kändisar hon träffat och jobbat med genom åren.

PS Lyssna på P1 dokumentären ’Primadonnan från Hisingen’ så får du träffa Lena Junoff du med!