Varje år delar LO ung ut ett pris till en person eller grupp som gjort en betydande insats inom fackföreningensrörelsen.

I år tilldelas priset Josefine Krantz från Svenska Målareförbundet som var en av fyra nominerade till priset.

– Josefine Krantz är en mycket värdig vinnare. Med sitt mod och engagemang, för fackliga frågor och allas lika värde och rätt, är hon en stor inspirationskälla för många säger LO:s ungsekreterare Josefin Johansson i ett pressmeddelande.

I motiveringen nämns att Josefine Krantz ”genom sitt aktiva arbete för att rättfärdiga ett jämställt Målareförbund och fler jämställda arbetsplatser, bidragit till ett ökat medvetande hos förbundets gemensamma medlemskår”.

Juryn som delar ut priset har bestått av Berit Müllerström, LO, Monica Widman Lundmark, ABF och Ola Palmgren, SSU.