I överenskommelsen som regeringen har gjort med C och L finns en tredubbling av taket i rut, skatteavdraget på hushållsnära tjänster.

Vi vet vilka grupper i samhället som tjänar på detta.

Bland de med högst inkomster i Sverige fick mer än var fjärde person skatteavdrag för hushållsarbete, medan det bara handlade om var tjugonde person bland de med lägst inkomster. Användningen av rutavdraget är också störst i rika kommuner.

Förespråkare av rutavdraget säger att pengarna skapar jobb för kvinnor, i företag som drivs av kvinnor, och att det därför är feministisk politik.

Men att vissa kvinnor får göra avdrag för att andra kvinnor ska städa hemma hos dem är ingen feministisk reform.

Framför allt är det fel prioritering av skattepengar. 2017 kostade rutavdraget samhället 4,6 miljarder kronor.

I stället för att använda skattepengar där de behövs prioriterar Annie Lööf att ge redan rika ännu mer.

Att stärka välfärden är tydligt feministisk politik. En stor del av välfärden bärs upp av kvinnor och det är kvinnorna som får betala priset när resurserna inte räcker till.

Det är hemtjänstpersonalen som tvingas springa mellan de äldre, det är förskolepersonalen som måste hantera de stora barngrupperna och det är barnmorskorna som inte hinner ta rast.

Men för Annie Lööf är det inte till välfärden de stora resurserna ska gå, och därmed visar hon vad hennes feminism innebär.

Dagens situation är inte hållbar. Kvinnorna som bär upp välfärden förtjänar bättre. De behöver fler kollegor, högre löner och kortare arbetstider

Företrädare för Vänsterpartiet

Den undersköterska som hoppas på fler kollegor har inget att hämta hos henne. Det är den kvinna som har råd att köpa rut-tjänster, som barnpassning och städhjälp, som prioriteras.

Vänsterpartiet menar att pengarna som regeringen lägger på rutavdrag i stället borde gå till den kvinnodominerade välfärden.

Det är bra för alla de som arbetar inom välfärden och som behöver fler kollegor. Det är också bra för alla de som är i behov av välfärden.

Dagens situation är inte hållbar. Kvinnorna som bär upp välfärden förtjänar bättre.

De behöver fler kollegor, högre löner och kortare arbetstider.

Det är hög tid att sluta underskatta kvinnors arbete. Ta från rut och ge till välfärden.