Det var i tisdags, 26 februari, som jordskredet uppstod och träkonstruktioner i gruvan kollapsade. 20 personer har hittats levande sedan räddningsinsatsen inleddes efter olyckan.

– Räddningsarbetet fortsätter, men det är riskabelt. Vi har hört minst tre personer ropa på hjälp och vi försöker få ut dem och ge dem tillgång till vatten så att de kan överleva, säger Abdul Muin Paputungan vid landets katastrofmyndighet.

Han tillägger att tiden är knapp. Området är otillgängligt och terrängen svår att arbeta i.

Även militären har satts in för att undsätta människor som fortfarande befinner sig under rasmassorna. Totalt finns fler än hundra räddningsarbetare på platsen, enligt nyhetsbyrån AP, och de försöker få in mat och vatten till de gruvarbetare som är fast. Men syret börjar sina under jord.

Därför har man nu valt att använda grävskopor för att snabba på räddningsarbetet, trots risken för stora jordskred.