Målareförbundet uppger att målaren tog med sig en stol till jobbet för att ha något annat än en trave färgburkar att sitta och äta på.

En kollega till honom var på ett projekt där han uppger att företaget hade ställt fram stolar och bord inne i det nyproducerade hus som skulle målas. Vatten fanns i en slang, men det saknades tvål och vask.

Målareförbundet gick till Arbetsdomstolen med krav på 100 000 kronor i skadestånd till förbundet och 25 000 vardera till målarna, för att tillräckliga personalutrymmen saknades.

Domstolen dömer nu bolaget till skadestånd, men har sänkt beloppen. Företaget ska nu betala 40 000 kronor till förbundet och 10 000 kronor var till de båda målarna.

Faktum är att det fanns personalbodar på plats. Målarna uppger dock att de inte hade tillträde till dessa och inte hade fått information om att de ens fick använda dem.

Företaget har en annan version och menar att målarna hade fått information, samt att de borde ha tagit mer eget ansvar för att ta sig in i bodarna. Vidare nekar företaget till att de hade ställt in egna bord och stolar i ett av husen.

Domstolen konstaterar att företaget borde ha varit tydligare med att målarna fick använda bodarna samt hur de skulle få tillträde till dem.