– Minst 12 poliser skadades när de kastade sten mot oss. Vi sköt tårgas och gummikulor för att skingra demonstranterna. 12 fabriker stängdes ner, säger polisens talesperson Sana Shaminur Rahman.

Minst 50 demonstranter uppges också ha skadats, enligt lokala medier.

Bangladesh regering besvarar trafikprotester med våld

Global

De protesterade textilarbetarna kräver att deras löner höjs.

Minimilönen för Bangladesh fyra miljoner textilarbetare höjdes med 51 procent i december, till 95 dollar i månaden. Men enligt företrädare för fackförbund i landet är löneökningen mindre än prisökningen de senaste åren.

Det finns omkring 4 500 textil- och klädfabriker i Bangladesh, som är världens näst största klädfabrikör efter Kina. Flera stora företag som H&M, Walmart och Tesco producerar kläder i landet som varje år exporterar textilvaror för över 30 miljarder dollar.

Arbetet Global-TT