Fem år på Rädda barnen, ambassadsekreterare i Moldavien, ordförande för tidskriften Bang och kommunikationschef på tankesmedjan Tiden.

Lina Stenberg, som också är aktiv inom S-kvinnor har en lång erfarenhet, både inom arbetarrörelsen och andra ideella organisationer.

Nu blir hon, under tre månader, ledarskribent och debattansvarig på Arbetet.

– Det är en jätterolig chans. Jag har verkligen velat testa att vara ledarskribent, säger hon.

Vad kommer du att skriva om?
– Jag har varit aktiv i metoo-rörelsen och det är en sak jag tar med mig. Jag har också skrivit flera utredningar på tankesmedjan Tiden om det som kallas working poor. Det är en problematik jag gärna tittar mer på, alltså fattigdomsutvecklingen hos den arbetande befolkningen.

Den turbulenta politiska situationen kommer också att få utrymme i Lina Stenbergs texter för Arbetet.

– Läget är enormt oförutsägbart och spännande. Jag såg just att Stefan Löfven säger att han inte kan bilda regering. Fem minuter innan dess kom uppgifter om att Angela Merkel avgår. Vi har europaval snart och det är otroligt mycket som står på spel.

Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson är glad över rekryteringen.

– Lina Stenberg är kunnig och en stark skribent inom jämställdhet och de arbetslivsvillkor som präglar många LO-anslutnas arbetsliv. Det känns jätteroligt att stärka Arbetets opinionsbildande delar med Lina Stenberg som röst och debattredaktör.