Restaurangchefen anklagades för att ha tagit pengar ur kassan genom felaktiga registreringar. Enligt arbetsgivaren kunde man se att kontantuttagen var registrerade på chefens kod.

Det ledde till avsked.

Men nu går Unionen till Arbetsdomstolen och hävdar att skäl för avskedet saknades. Enligt stämningen använde flera anställda samma kod till kassan. Chefen uppges vara oskyldig till uttagen.

Företaget krävs på 150 000 kronor i skadestånd samt ersättning för förlorad inkomst.

Samtidigt har Handels stämt en butik i Skåne. Där har en anställd avskedats efter anklagelser om att ha stulit pengar från en kollega.

Enligt stämningen lämnades pengarna på en gemensam arbetsplats där den avskedade personen sedan tog dem av misstag. Företaget krävs på 200 000 kronor i allmänt skadestånd, plus ersättning för förlorad lön.

Även i september fick Arbetsdomstolen in två stämningar om avsked som gjorts efter anklagelser om oegentligheter.

En fastighetsförvaltare miste jobbet med hänvisning bland annat till att han skulle ha sålt stöldgods på jobbet. En anställd på ett byggbolag fick gå till följd av hur denne gjort personalinköp, samt tagit emot en kasserad bänkskiva i gåva från en underentreprenör.

Unionen respektive Ledarna kräver arbetsgivarna på 150 000 kronor i skadestånd, och ersättning för förlorad lön, i båda fallen. Facket uppger bland annat att den anställde i byggbolaget agerat enligt praxis vid personalinköpet.