Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Ditt lilla mörker i ljuset – intervju med Andrev Walden

Medverkande: Johannes Klenell, Andrev Walden

Aftonbladets monter, Torsdag 27/9 13:00

Andrev Waldens texter handlar om det lilla, familjen, men också om det riktigt stora, rymden. I båda sammanhangen lyckas han beröra och komma nära sin läsare. På Bokmässan samtalar han med Arbetets kulturredaktör Johannes Klenell om sin bok Ditt lilla mörker i ljuset.

Var finns arbetarna i utrikesbevakningen?

Medverkande: Journalisterna Erik de la Reguera och Moa Kärnstrand samtalar med Erik Larsson, redaktör, Arbetet Global

Globala torget, Torsdag 27/9 14.20

Trump. Nordkorea. Terrordåd. Och ibland en tokrolig nyhet från Långtbortistan. Det mediala strålkastarljuset är ojämnt fördelat. Mellan länder, men också mellan människor. Arbetarnas villkor och vardag lyser med sin frånvaro i svenska mediers utrikesbevakning. Men varför?

Hotet mot demokratin: Journalister är de nya måltavlorna

Medverkande: Erik de la Reguera, utrikeskorrespondent, och Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet, i samtal med Erik Larsson.

Globala torget, Torsdag 27/9 17.00

Journalister är en yrkesgrupp som blivit allt mer utsatt för våld, hot och frihetsberövande åtgärder. Erik de la Reguera och Jonas Nordling om läget för journalister i världen, och vilken effekt det har på bevakning och i slutändan konsekvenserna. Utan rätt information om vad som sker är folket mer i händerna på dem med makt.

Döden på den globala arbetsmarknaden

Medverkande: Ivar Andersen, reporter, Arbetet Global

Globala torget, Fredag 28/9 14.20

Farlig arbetsmiljö har blivit en turistattraktion där utländska turister med andningsmasker tar selfies med gruvarbetare utan skyddsutrustning. Varje år dör 2,8 miljoner människor på jobbet och nästan 375 miljoner skadas eller blir sjuka. Hur står det egentligen till med den globala arbetsmiljön?

Kinesiska satsningar – ett hot mot arbetares rättigheter?

Medverkande: Ola Wong, Kinaexpert, intervjuas av Erik Larsson.

Globala torget Lördag 29/9 10.00

Kina gör gigantiska investeringar runt om i världen. Pengarna kommer inte med några krav på marknadsreformer eller demokrati. Landet erbjuder därmed en alternativ utvecklingsmodell till länder som vill ha snabb ekonomisk utveckling utan att behöva värna om mänskliga rättigheter och pressfrihet.

Aftonbladet Kulturs eftervalsdebatt

Medverkande: Åsa Linderborg, Per Schlingmann, Jenny Lindahl och Per Svensson diskuterar.
Moderator: Johannes Klenell.

Aftonbladets monter Lördag 29/9 15:30

Valet är över, men det innebär inte att utgången på något vis är klar. Vad händer nu? Kommer SD att få inflytande eller kommer blockpolitiken att slitas upp? Varför blev det som det blev? Finns det anledning att känna sig lättad? Frågorna är många efter valet och förhoppningsvis ska panelen finna några svar.

Välkommen!