Fyra av arbetarna dödförklarades när de på söndagen anlände till sjukhuset i Delhi. Den femte klarade natten men avled på måndagen, rapporterar Deutsche Welle.

De omkomna rengjorde en septiktank i ett bostadsområde när de kvävdes av giftiga gaser. Enligt uppgift saknade de personlig skyddsutrustning, vilket uppdragsgivaren var skyldig att tillhandahålla, och stadens myndigheter har nu tillsatt en utredning om dödsfallen.

Avloppsrensning är ett högriskarbete i Indien. Sedan 2014 har närmare 2 000 avloppsarbetare dött av kvävning eller förgiftning. Myndigheterna har försökt komma åt de höga dödstalen genom lagstiftning. Bland annat infördes 2013 regler som förbjuder arbetsgivare att tvinga anställda att rensa mänsklig avföring för hand.

Få indiska kvinnor har jobb – trots tillväxt

Global

För indiska Financial Express uppger flera vittnen att de avlidna var anställda som städare, att avloppsrensning inte tillhörde deras ordinarie arbetsuppgifter och att de tvingats ner i den tio meter djupa septiktanken.

Dagstidningen DNA rapporterar att en chef på företaget som ansvarade för avloppstömningen gripits för att ha brutit mot lagen från 2013.