Vad är er strategi för att nå ut med ert budskap till väljarna i valrörelsen?
– I år har vi valt fokusera mer på ett internt och själsligt arbete när det gäller att sprida budskapet om mänsklighetens direkta avskaffande. Förutom Facebook och Twitter finns det grupper som gör ritualer, astrala promenader och offerbränningar för att på en subliminal nivå via kosmos få fram våra frågor. Vi har också arbetat med ett pilotprojekt där vi vill ta det här med viral spridning lite mer bokstavligt. Med tanke på enfalden hos åttaklöverns politiker får vi säga att vi har lyckats rätt bra.

Har samtalstonen i årets valrörelse blivit för hård?
– I grund har vi inget problem med intolerans, medvetna missförstånd och frustration. Problemet som vi ser det är att i stället för att faktiskt elda på de mentala och verkliga skogsbränderna så pratar folk om elcyklar och invandring, om skattesatser och ansvar. Det är ett valhänt och fegt förhållningssätt till de verkliga frågorna; undergång och avslutspolitik.

Är ni ett typiskt mittenparti?
– Vi är ett typiskt underifrånparti. Allt vi har är saker vi skapat själva med vårt eget blod och svett. Mittfåran av i dag är såklart slätstruken och poänglös, men det är även ytterkanterna och mobb-flyglarna. Vi väljer att bryta den traditionella höger-vänster-skalan och i stället införa en ny axel, där vi representerar avgrundsdjupet.

Vilka partier kan ni tänka er att ta stöd av för att bilda regering?
– Egentligen är det enda partiet som bär på samma tankegods om mänskligheten som slöseri på biomassa och syre Robotpartiet. Men vi känner att vi inte har fått svar på våra trevare åt det hållet. Så i nuläget står vi utan samarbetspartners i valet. Något som förstås passar oss bra det också.

Efter sommarens bränder har klimatet blivit en av valrörelsens hetaste frågor. Hur ser er miljöpolitik ut?
– Förra valet pratades det mycket om tyskt kol. Vårt förslag då var att göra ett dagbrott av Europa och sätta eld på gropen. Det är fortfarande vår bärande idé om miljöpolitik. För oss spelar det ingen roll om det är evig frost eller evig eld som förtär våra kroppar och själar, det enda som räknas är resultatet. Som med många av våra hjärtefrågor ser vi ju människan som det grundläggande problemet, och inte problem som skall lösas för mänsklighetens skull. Vi tänder verkligen på Sverige.

Många väljare är givetvis nyfikna på er budget. Vilka ekonomifrågor prioriterar ni?
– Efter förra valet blev vi besvikna på den uteblivna satsningen på ett domedagsdepartement, något vi förstår skulle vara en dyr satsning men nödvändigt för att i ett längre perspektiv sälja in idén om mänsklighetens avskaffande. Annars är vi inte så brydda om pengar. Det går att argumentera för att alla ska ha mer pengar för att på så sätt skynda på världens undergång genom onödig lyxkonsumtion. Men mycket av det vi driver i vår utplåningsplattform är också i det närmsta gratis. Något vi dock brinner för är ett dyrt, svenskt kärnvapenprogram.

Vilka infrastrukturfrågor är högst upp på er dagordning?
– Vi vill avskaffa hastighetsbegränsningar på våra vägar. Vi behöver också investera mycket mer i motorvägarna, där våra framtida eldkastarvagnar och likdumpers skall operera. På det sättet kan vi väl säga att vi är för projekt som Västlänken, då det både bygger ut bilvägen och dessutom kostar samhället en massa pengar som annars skulle gå till livsbejakande oviktigheter. En annan klar fördel med just Västlänken är att centrala Göteborg kommer att se ut som en smutsig lergrop de kommande åren. Estetik är viktigt.

Skolpolitiskt då. Ska religiösa friskolor förbjudas?
– Vi gillar inte begreppet ”friskola”. Så länge det finns människor är ingen ”fri”. En satsning på Livets Hårda Skola är dock något vi har funderat på. Det verkar finnas mycket förbättringspotential där. Bland annat skulle vi kunna tänka oss att införa obligatoriska kunskapstest på knivföring och en av våra käraste inhemska industrier – sprittillverkning. Livets Hårda Skola verkar dessutom fostra hela generationer i ett tankesätt som ligger nära den människofientliga undergångspolitik vi vill föra.

– För att svara på frågan: nej, vi vill inte förbjuda religiösa friskolor.

Är ni för eller emot vinster i välfärden?
– I grund och botten kan vi väl förenkla det till att vi är emot välfärden, men där är vi ju långt ifrån unika, det verkar ju resterande politiska partier också vara i någon mån. Vi är åtminstone för att eventuella vinster går tillbaka in i den samhällsapparatur som på effektivast sätt för oss närmare undergång och avfolkning.

– För oss är det här något en icke-fråga. Vi är förstås emot att vissa tror de är värda att berika sig på andras bekostnad. Å andra sidan är ju den typen av konflikt som uppstår i ett sånt läge något som skapar massor av frustration och det är i grunden positivt. Kanske att någon någonstans reser sig upp och försöker göra något åt det.

Ser ni er som ett parti som tar människors oro på allvar?
– Absolut. Vi är ett inlyssnande parti som är det enda partiet med ett evighetsperspektiv. Många av våra medlemmar känner att hos oss är det okej att faktiskt känna på riktigt att allt är kört och att det bara är att öppna armarna för Satan som gäller. Oro är inte något att bota, det är en stark kraft för att nå både personligt och samhälleligt mörker.