Guto Bebb sade upp sig från sin post som biträdande försvarsminister för försvarsmateriel- och forskningsfrågor inför måndagens debatt och omröstning i parlamentet om hur Storbritanniens tullarrangemang med EU ska se ut efter brexit, rapporterar BBC.

Detta för att kunna rösta emot regeringens förslag.

Omröstningen gällde ett tillägg till Mays brexitplan som hindrar Storbritannien från att ta in tullavgifter åt EU om inte resten av unionen gör motsvarande för Storbritannien. Det är en eftergift från regeringen till mer EU-skeptiska parlamentsledamöter. De som vill se en mjukare brexit anser att tillägget underminerar den brexitplan som May nyligen lade fram.

Guto Bebb, parlamentsledamot från Wales, röstade för att stanna kvar i EU i brexitomröstningen 2016.

Brexitministern David Davis och utrikesminister Boris Johnson har tidigare avgått i protest mot Theresa Mays brexitplan