Konkreta jobbförslag

Inga alls.

Pratade mest om

Andra partier som inte vill samarbeta med Sverigedemokraterna. Jimmie Åkesson menar att alla pratat om SD under årets Almedalsvecka men ägnade själv stora delar av sitt tal åt andra partiers företrädare som uttryckt sig negativt om Sverigedemokraterna.

Stora delar av talet ägnades också, kanske inte helt överraskande, åt invandringen. Han menar att ingen annan politisk fråga går att prata om utan att sätta den i relation till invandringsfrågan.

Han delade också ut en känga till Liberalernas Jan Björklund som under sitt tal uttryckte en rädsla över den framväxande nationalismen. Jimmie Åkesson menar att man, om Liberalerna skulle bestämma, hade haft ett europeiskt fotbollslandslag i stället för ett svenskt och inte fått uppleva sommarens framgångar i VM på samma sätt.

Yrkesgrupper i fokus

Inga alls.

Alibi från verkligheten

Jimmie Åkesson talade en stund om sin son som snart ska börja i skolan och att han är orolig för hur den skolan kommer att se ut.

Starkaste applåder

Jimmie Åkesson hänvisade till statsminister Stefan Löfvens (S) önskan om att valet ska bli en folkomröstning om välfärden, och höll med. Han menar dock att det då samtidigt måste vara en folkomröstning om invandringen. När han sa att årets val är ”en folkomröstning om vilket land Sverige ska vara i framtiden” hördes kvällens största applåd.