”Fackförbund ville hyvla sin egen personal”, ”Ledning för Sacoförbund går igenom medarbetares mejl” och ”Sacoförbund beskyller sitt kansli för illojalitet”.

Det var några av rubrikerna till de artiklar som Mårten Nilsson skrev när han avslöjade ett flertal kriser inom Sveriges Veterinärförbund.

Det hela slutade i att den då sittande styrelsen avgick under hösten 2017.

Nu har artiklarna även lett till att Mårten Nilsson under torsdagskvällen fått ta emot pris för Bästa avslöjande på Fackförbundspressens dag

Andra nominerade i samma klass var tidningen Journalistens Johannes Nesser för hans artiklar om omorganisationen på UR och Kommunalarbetarens Mira Hjort för sitt avslöjande om kaoset på vård- och omsorgsföretaget Frösunda.

– Jätteroligt, jag är tacksam att jag har möjlighet att ägna tid åt saker som har osäker prognos, säger en glad Mårten Nilsson direkt efter att ha fått ta emot priset.

Hur ska du fira?
– Det var så oväntat så jag vet inte, men jag ska garanterat bjuda Mira på Kommunalarbetaren på ett glas i baren. Hennes jobb som också var nominerat är viktig journalistik som berör många.

Läs hela den prisbelönade granskningen av Sveriges Veterinärförbund här.