Besöket varade mellan onsdag och söndag och kom efter en inbjudan från Xi Jinping.

Den kinesiske presidenten anordnade en bankett för att välkomna den nordkoreanske diktatorn och hans hustru Ri Sol-Ju, enligt den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

– Jag har haft framgångsrika samtal med generalsekreterare Xi Jinping om att utveckla relationen mellan de två partierna och de två länderna, våra respektive inrikespolitiska situationer, att upprätthålla fred och stabilitet på Koreahalvön, och andra frågor, sade Kim Jong-Un under banketten, enligt Nya Kina.

Under besöket ska Kim ha bekräftat att han är redo att hålla ett möte både med Sydkoreas president Moon Jae-In och med USA:s president Donald Trump, enligt nyhetsbyrån.

– DPRK (Nordkorea) är villigt att föra en dialog med USA och hålla ett toppmöte mellan de två länderna, sade Kim.

Sydkorea meddelade tidigare den här månaden att Kim hade erbjudit sig att träffa USA:s president, uppgifter som inte officiellt bekräftats av Pyongyang.

Kim ska även under mötet ha sagt att Nordkorea är redo att kärnvapennedrusta, rapporterar Nya Kina.

– Frågan om att kärnvapennedrusta Koreahalvön kan lösas om Sydkorea och USA svarar på våra ansträngningar med goodwill, skapar en atmosfär av fred och stabilitet samtidigt som vi vidtar progressiva och synkroniserade åtgärder för att uppnå fred, sade Kim.

Enligt ett uttalande från Vita huset meddelade Kina USA om Kims besök dagen innan han anlände till Peking. Trump ska ha fått ett personligt meddelande från Kinas president.

”USA håller fortsatt nära kontakt med våra allierade Sydkorea och Japan. Vi ser den här utvecklingen som ytterligare ett bevis på att vår kampanj med maximal press skapar en passande atmosfär för att hålla en dialog med Nordkorea”, uppger Vita huset.

Relationen mellan Nordkorea och Kina har blivit mer ansträngd sedan Peking har stött FN-sanktionerna mot Pyongyang för dess kärnvapen- och robotprogram.

Enligt Xi Jinping har båda ledarna upplevt en ”utveckling i relationen mellan länderna” under mötet, enligt Nya Kina.

Kinas president accepterade en inbjudan från Kim att besöka Nordkorea vid lämpligt tillfälle, när de nu träffades för första gången i Peking, enligt den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA. Xi har inte besökt Nordkorea sedan han kom till makten 2012.

Xi säger att han är villig att hålla fortsatt kontakt med Kim ”under de nya förutsättningarna”.

Resan till Kina var Kim Jong-Uns första kända resa till utlandet sedan han kom till makten 2011.

”Det fanns ingen tvekan om att mitt första utländska besök skulle vara i den kinesiska huvudstaden”, säger Kim, enligt KCNA.

Experter tror att Xi ville träffa Kim för att försäkra sig om att han inte sluter ett avtal med USA som är skadligt för kinesiska intressen, under toppmötet som förväntas hållas i maj.

Nordkorea

• Nordkorea är en kommunistisk diktatur som styrs av ledaren Kim Jong-Un. Han tog över ledningen när fadern Kim Jong-Il avled i december 2011; denne hade i sin tur ärvt makten av sin far Kim Il-Sung, som tillsattes av den sovjetiska ockupationsmakten 1948.

• Nordkorea är ett av världens mest slutna länder och majoriteten av de 25 miljoner invånarna lever under hårt förtryck.

• Landet får inte, enligt FN:s resolutioner, avfyra ballistiska robotar eller utföra kärnvapentester. Trots det har Nordkorea fortsatt genomföra provsprängningar och robottester, i syfte att utveckla landets kärnvapenprogram.

Källor: Landguiden och BBC.