Johannes Klenell tar över som tillförordnad kulturredaktör på tidningen Arbetet. Han tar över efter Jonna Sima som går till Aftonbladets ledarredaktion.

Han har tidigare varit förläggare och redaktör för Galago under tio års tid.

Under 2017 kom han ut med boken Det fria ordet på Natur & Kultur.

– Det känns otroligt roligt att få Johannes Klenell till redaktionen. Han är en träffsäker röst i kulturdebatten som har otrolig förmåga att hitta nya intressanta skribenter. Vi ser fram emot att tillsammans med Johannes Klenell locka nya läsare till Arbetets kultursidor, säger Yonna Waltersson, chefredaktör för Arbetet.

– Det är en ynnest att få vara med och skapa ett sammanhang som läsarna kan känna sig hemma i. Som de kan roas, informeras och ibland kanske även provoceras av. Jag ser det som en av mina styrkor att hitta och utveckla nya skribentförmågor. Jag hoppas kunna tillföra det till Arbetets kultursidor, säger Johannes Klenell.

Utöver att ha drivit Galago förlag har Johannes Klenell även skrivit för Aftonbladets kultursidor och Värmlands Folkblad.

Han har också medverkat i poddarna Lundellbunkern och Flumskolan.

– Jag är ju kulturproducent i grunden så jag tycker det ska bli enormt kul att få vara med och skapa Arbetets kultursidor. Jag ser redaktörskapet som en mänsklig relation mellan tidning och läsare.

Johannes Klenell tillträder tjänsten den 23 april.