Farc, numera ett parti, fick däremot inte många röster.
Colombianerna har röstat för att välja nya representanter i kongressen, för första gången sedan Farcgerillan lade ner vapnen.

Expresidenten Álvaro Uribes högerparti Centro Democrático har fått flest röster, enligt ett preliminärt resultat när över 90 procent av rösterna räknats.

Centro Democrático leder i senaten och ligger tvåa i underhuset, där liberala Partido Liberal Colombiano leder knappt. Inget parti får majoritet i någon av kamrarna.

Valet var det lugnaste på mycket länge, med ett Farc utan vapen och under en vapenvila med ELN — landets enda kvarvarande väpnade gerilla.

Fredsavtalet med regeringen innebär att Farc är garanterade 10 av 280 platser i kongressen. Och det nya partiet verkar inte få röster nog för fler platser än så.

Farc har enbart fått 0,22 procent av rösterna till underhuset, och 0,35 procent av senatsrösterna.

Väljarna röstade även i två primärval inför presidentvalet i maj. Iván Duque från Centro Democrático och vänsterpolitikern Gustavo Petro från Movimiento Progresistas kommer att leda varsin koalition inför presidentvalet i Colombia i maj, enligt resultatet.

Båda vann klart bland sina anhängare. Duque fick 3,9 miljoner röster, och Petro 2,7 miljoner.

Experter bedömer att en framtida högerregering skulle kunna stoppa de resterande åtgärderna från fredsavtalet, till exempel ett löfte om att gerillamedlemmar kan slippa fängelse om de betalar offren pengar.

President Juan Manuel Santos, som skrev under fredsavtalet i november 2016, kommer att sitta kvar som president till augusti. Söndagens val ses som en uppvärmning inför presidentvalet i maj. Högerpolitiker som är motståndare till fredsavtalet har lovat att göra ändringar i det om de röstas fram.

Inga misstankar om valfusk har rapporterats. Det enda smolket i bägaren var uppgifter om att valsedlar för primärvalen tog slut i vissa vallokaler. Åklagare kommer att inleda en utredning för att klarlägga vad som har hänt.

Valdeltagandet var knappt över 40 procent.