Svenskt Näringsliv har startat processen med att rekrytera en ny vd.

Nuvarande vd:n Carola Lemne fyller 60 i år och hade egentligen tänkt vara kvar i ytterligare två år, för att sedan hinna testa någonting nytt innan pensionen. Men avtalsrörelsen 2020 förändrar läget.

– Vår ordförande Fredrik Persson och jag konstaterade att 2020 är nästa stora avtalsrörelse, så det är inget bra tillfälle för att vare sig att ha en vd som slutar eller en vd som just börjat. Så vi bestämde oss för att det är bäst att dra igång rekryteringsprocessen redan nu, säger Lemne till TT.

Målet är att ha en ny vd på plats senast våren 2019. När Lemne kom in som ny vd tog rekryteringsprocessen nästan ett år, vilket är anledningen till att man nu börjar i god tid.

– Nu har vi verkligen tid att göra en bra rekryteringsprocess och framför allt så kan vi lämna över till nästa vd på ett bra sätt. Jag är kvar så länge det behövs, så det är ingen dramatik, säger Lemne.

Den avgående Svenskt Näringslivchefen kommer att köra på fram till dess att den nya personen är på plats.

– Jag är bra på att köra ända in i kaklet, säger hon.

Anton Kasurinen/TT

Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv är en arbetsgivarorganisation som bildades 2001 genom en sammanslagning av arbetsgivarorganisationen SAF och Industriförbundet, som samlade en rad branschorganisationer. Svenskt Näringsliv har ett 50-tal medlemsorganisationer som i sin tur representerar 60 000 medlemsföretag.

Källa: Svenskt Näringsliv