Vad handlar föreställningen om?
– Den handlar om jakten på lycka. Vi människor är oroliga för att vi inte ska vara lyckliga. Det är intressant med tanke på hur bra många av oss har det. Vi gör saker som vi tror ska göra oss glada. Ibland gör vi rätt och ibland fel. Även om det är en lättsam föreställning med mycket trams tål det att skämtas om, säger Anders Johansson.

Är det viktigt att vara lycklig?
– Alla vill vara lyckliga men ibland tror jag tyvärr inte att man bestämmer själv vad som gör en lycklig. Vi tror att vi ska bli lyckliga av saker som bara stressar oss och gör oss olyckliga. Lycka är en bra drivkraft men vi ska tänka efter vad lycka är egentligen.

Varför jagar människor ständigt lycka i dag?
– Vi jämför oss för mycket med andra. Om vi inte är glada nog känner vi oss misslyckade. Forskning visar att sociala medier gör oss olyckliga. Vi får se trailern och reklambilderna om andras liv men vi får aldrig se den riktiga filmen.

Hur kommer det sig att ni är så populära?
– Vi är snälla och skrämmer inte många. Det är inte ett aktivt val, vi försökte tuffa till oss men det gick inte. Men både de som är snälla och de som provocerar behövs.

Ni har arbetat ihop i över 20 år. Hur har ni lyckats hålla sams?
– När vi är osams knyter vi handen i fickan tills vi har sansat oss och sedan pratar vi med varandra. Det är knepet för att kunna arbeta ihop i många år.

Trevlig turné

• Showen hade nypremiär 9/2 och ska nu turnera över hela Sverige. I helgen spelas den i Karlstad (torsdag), Jönköping (fredag) och i Lund (lördag).

• Måns Nilsson har de senaste åren hörts i Kvällspasset i P4 och Anders Johansson har bland annat synts i Parlamentet och tävlar i årets På spåret.