Vid det statliga Sonelgaz finns det oberoende fackförbundet Snateg. Förbundet har sedan i fjol utsatts för hård press av den algeriska regeringen, skriver den globala centralorganisationen PSI som organiserar statligt anställda i 154 länder.

I maj 2017 beslutade den algeriska regeringen att ogiltigförklara Snategs rättsliga ställning. Då dömdes även fackförbundets ordförande Raouf Mellal till sex månaders fängelse för att ha avslöjat korruption och bedrägerier som pågått i över ett decennium inom energibolaget Sonelgaz.

I december försökte regeringen att upplösa facket och då arresterades Snategs nuvarande ordförande Abdelkader Koufi, liksom förbundets ungdomsledare Mohamed Al Amin.

Och för drygt en vecka sedan, 20 januari, fängslades och misshandlades hundratals demonstranter när de försökte protestera mot regeringens krav på att upplösa fackförbundet.

Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.