Området Madre de Dios i Amazonas är en fristad för minoriteter och är särskilt rik på mahognyträd, rapporterar bland andra The Guardian.

Den nya lagen som ska tillåta byggandet av vägar i regionen omfattar fyra nationalparker. Den offentliggjordes bara timmar efter att Påven besökt landet och varnat för att Amazonas och dess folk aldrig varit så hotat som nu.

Invånare i Madre de Dios, Peru, väntar på att Påven ska komma.

James Gordon, regionchef för Världsnaturfonden, WWF, hävdar att ny infrastruktur kan leda till förödelse för de rika naturresurser som finns i området.

Urbefolkningen i regionen har länge hoppats på att regeringen skulle möta deras krav på att ge dem formell rätt till 200 000 kvadratkilometer mark, liksom hjälp med att rensa upp floder som förgiftats med kvicksilver från olaglig guldbrytning, rapporterar Telesur. Men så blev det inte.

Enligt nytagna satellitbilder över Amazonas kan nya vägar, inkluderat en motorväg mellan städerna Puerto Esperanza and Iñapari, innebära avverkning av totalt 2 750 kvadratkilometer regnskog – ett område nästan lika stort som Gotland.