Ungdomar på gatorna i Tunis slängde sten mot säkerhetsstyrkorna, som svarade med tårgas.
Tunisien har skakats av stora protester i veckan mot regeringens åtstramningspolitik. Nära 800 människor har gripits, enligt inrikesdepartementet.

Det blev oroligt i två områden i huvudstaden under söndagen. Enligt nyhetsbyrån Reuters slängde ungdomar stenar mot polisen och satte eld på däck i området Ettadamen.

I staden Feriana, nära gränsen till Algeriet, försökte demonstranter att blockera vägar.

Tidigare på dagen hölls fredliga demonstrationer i huvudstaden, på sjuårsdagen av störtandet av diktatorn Zine El Abidine Ben Ali.

– Våra fickor är tomma på grund av orättvisa beslut från regeringen. Jag är professor och min fru är lärare, men vi klarar oss inte, säger Fouad, en av demonstranterna i Tunis.

– Vi vann yttrandefriheten efter revolutionen 2011, men vi kommer att vara kvar på gatorna tills vi får ekonomiska rättigheter.

Åtstramningspaketet som började gälla efter årsskiftet innebär bland annat höjda skatter och varupriser. Bränslepriserna i landet har gått upp, och skatterna på bilar, telefonsamtal och hotellövernattningar har höjts.

I lördags gick landets regering ut, som en följd av protesterna, och lovade att skjuta till miljontals kronor i stöd till fattiga familjer och pensionärer.

Tunisien har hyllats för sin demokratiseringsprocess efter den arabiska våren, men landet har haft nio regeringar sedan Ben Ali störtades och ingen har lyckats lösa de svåra ekonomiska problemen. Krisen har förvärrats av att den viktiga turistsektorn fortfarande försöker återhämta sig efter dödliga attacker som genomfördes under 2015.