USA

Förutom skådespelare har politiker och journalister gjort upprop. I Kalifornien har 300 kvinnor som arbetar inom politiken i huvudstaden Sacramento skrivit ett öppet brev där de berättar om sina erfarenheter av manliga lobbyister, politiker och tjänstemän. Två senatorer i kongressen har också pekats ut som förövare.

Indien

Skådespelare och advokater har talat ut i medierna om övergrepp. En lista med fler än 60 namn på misstänkta förövare inom den akademiska världen läckte ut på nätet men togs bort kort efter publicering.

Tyskland

Många kvinnor inom politiken har vittnat om sexuella trakasserier, såsom socialdemokraterna Andrea Nahles, tidigare arbetsmarknadsminister, och Katarina Barley, tidigare familjeminister.

Kanada

Flera större demonstrationer har hållits för att uppmärksamma Metoo-kampanjen.

Singapore

Från 25 november till 10 december går aktivister, grupper och organisationer samman för att uppmärksamma våld mot kvinnor. Kampanjen går under hastagen #NowWhat?

Frankrike

Liksom på flera andra språk har en ny hastag skapats. Under #BalanceTonPorc (Avslöja ditt svin) vittnar tusentals kvinnor om sina erfarenheter. Stora demonstrationer har även ägt rum i städer som Paris, Marseille och Lille.

Israel

I direktsändning vittnade nyhetsankaret Oshrat Kotler om de trakasserier som hon upplevde som ung nyutbildad journalist. Därefter hakade fler journalister på.

Marocko

Metoo-kampanjen har väckt nytt liv i debatten om en hårdare lagstiftning för fysiska eller verbala trakasserier av kvinnor som skulle kunna ge fängelsestraff på upp till två år. Parlamentet tog upp frågan på nytt förra veckan.

Vad är Me too?

I början av oktober uppdagades att den hyllade Hollywoodproducenten Harvey Weinstein trakasserat kvinnor och begått övergrepp under flera årtionden. Många kända skådespelare, som Angelina Jolie och Gwyneth Paltrow, vittnade om trakasserier.

Kort därefter uppmanade skådespelerskan Alyssa Milano kvinnor på twitter att svara på hennes tweet med orden ”me too” om de blivit utsatta för trakasserier eller övergrepp.

Kampanjen och hastagen #metoo får stor internationell spridning.