– Det var roligt, det hade jag inte trott, säger Björn Landin själv, när Arbetet når honom på telefon i Abu Dhabi.

För hans del bestod tävlingen av att bygga en miniatyr av ett VVS-system. Precis som för de andra yrkesgrupperna skedde tävlingen på tid och med krav på millimeterprecision.

– Jag gjorde ju mitt bästa förstås, men det var svårt att veta efter tävlingen hur bra det var, säger han.

Björn Landin var mycket nöjd med sin pallplats, men den blev tyvärr den enda för det svenska landslaget.

Målaren Emil Eriksson som Arbetet skrev om inför tävlingen slutade på en tolfteplats i sin gren. Tävlingsledaren Patrik Svensson framhåller i sin summering av veckan att alla har gjort bra prestationer.

– Man ska tänka på att det är en enormt hård  konkurrens från många yrkesskickliga ungdomar från hela världen. I år var det fler än någonsin – tävlingen hade nära 1 300 deltagare.

I dag fredag vilar deltagarna ut, i morgon åker de hem till Sverige och på måndag fortsätter Björn Landin att kröka rör på sin vanliga arbetsplats Rörcentrum i Piteå.

Svenska placeringar i Yrkes-VM

Bronsmedalj: Björn Landin, VVS-installatör, Piteå.

Medallion of excellence: Johanna Hansson, dekoratör, Eskilstuna, Linn Eriksson, bagare, Järfälla, Olle Karlsson, fordonslackerare, Järfälla, Gustav Leonhardt, kock, Stockholm, Johannes Johnsson, industrielektriker, Kristianstad, Adrian Bentland, automationstekniker (lagtävling), Göteborg, Wilhelm von Heideken, automationstekniker (lagtävling), Malmköping och Olivia Jonsson, frisör, Luleå.