– Det är trist att Almega stod så långt ifrån oss från början, men vi är nöjda med att vi fått igenom en låglönesatsning för Samhalls anställda, säger Ann-Marie Stenberg, avtalsansvarig för Samhall på LO i ett pressmeddelande.

Även Almegas förhandlare är nöjd, men motsätter sig beskrivningen att man skulle ha varit motståndare till låglönesatsningen.

– Vi är överens och vi är glada att det inte behövde gå till en konflikt. Vi har aldrig motsatt oss låglönesatsningen, men precis som i alla andra avtal har det handlat om att man måste hitta förhandlingslösningar, kommenterar Almegas förhandlingsansvarig Per Gradén.

Avtalet är treårigt och gäller från den 1 oktober 2017.

 

Berör 20 000 anställda

Avtalet mellan Almega Samhallförbundet och LO berör över 20 000 anställda inom Samhall AB. Fastighets, GS, Handels, IF Metall, Seko, Kommunal samt Hotell- och Restaurangfacket har alla avtal inom Samhalls olika verksamheter. Almega Samhallförbundet företräder arbetsgivarna.