”Tankarna går till dem som skadats vid Parsons Green och till räddningstjänsterna som, återigen, reagerar snabbt och modigt på en misstänkt terrorincident”, säger premiärminister Theresa May i ett uttalande.

Arton personer har förts till sjukhus till följd av händelsen i tunnelbanan, enligt räddningstjänsten. Ingen ska ha livshotande eller allvarliga skador.

En brittisk antiterrorstyrka har anlänt till stationen Parsons Green, där ett föremål tycks ha exploderat eller börjat brinna inne i en tunnelbanevagn.

Det är fortfarande oklart exakt vad som hänt.

Men Sky News rapporterar, med hänvisning till källor, att föremålet inte fullt ut exploderat.

Beväpnad polis med hundar genomsöker tåget och tunnelbanestationen, belägen i den normalt sett lugna förorten Parsons Green.

Bilder publicerade i sociala medier visar en brinnande vit plasthink som står på golvet i ett tunnelbanetåg. Vad som ser ut som sladdar hänger ut ur hinken.

BBC:s reporter vid Parsons Green rapporterar om tumult.

– Det uppstod panik när människor sprang från tåget efter att ha hört vad som verkade vara en explosion. Folk fick skär- och skrubbsår i samband med att de flydde, säger hon till BBC.

Passageraren Peter Crowley berättar för BBC att han satt i vagnen, på väg österut mot Wimbledon, när det han beskriver som en explosion inträffade.

Han beskriver hur ett ”eldklot” passerade ovanför hans huvud.

Enligt vittnen har personer blivit nedtrampade i samband med tumultet. Ambulanser har larmats till Parsons Green, däribland ett särskilt insatsteam för farliga situationer. Räddningspersonalen utvärderar nu situationen och skadeläget.

Polisen uppmanar folk att hålla sig borta från området kring stationen.

Tunnelbanan är avstängd mellan stationerna Edgware Road och Wimbledon, uppger Londons kollektivtrafikföretag.

Theresa May kommer i eftermiddag att leda ett möte vid landets koordinationscentral för nationella kriser.

Om händelsen bekräftas vara en terrorattack är det den femte på sex månader i Storbritannien.

Serien attacker inleddes i mars när en ensam gärningsman mejade ner fotgängare och knivhögg en polis utanför det brittiska parlamentet.

Londons borgmästare Sadiq Khan manar till lugn och säger att huvudstaden ”aldrig kommer att skrämmas eller besegras av terrorism”, enligt BBC.

– Alla bör behålla lugnet och fortsätta sina liv som vanligt, säger samtidigt utrikesminister Boris Johnson till Sky News.